Låt dig inte luras av olyckskorparna

Det kan väl inte ha gått någon förbi vad som väntar Sverige. Ja just det, systemkollaps.

Internet är fyllt av mörka framtidsdystopier, det finns tydligen bara en sak som väntar och det är allt annat än bra. Och detta beror enligt de arga människorna bakom tangentborden på endast en sak: Sittande regering.

Det politiska läget är just nu… rörigt. Och jag är helt enig om att regeringen inte är perfekt. Men det högst troligt av andra anledningar än vad nät-gnällarna har. Nåväl, låt oss fundera på den katastrof som väntar. Den som kommer slå Sverige i spillror på grund av höjd skatt och invandring.

Annons

“vad är räddningen från systemkollapsen?”

Det höjda barnbidraget är ett hårt slag, helst mot arbetarfamiljer och ensamstående föräldrar, likaså de gratis glasögon som alla barn nu får. Extra jobbigt är det förstås för oss arbetare med höjd a-kassa och att vi dessutom äntligen kan få ersättning fast vi jobbar deltid, att FAS 3 är på väg bort och att alla nu kan plugga på komvux. Dessutom är otyget lex Laval borta. Jo, det är verkligen uselt att bo i Sverige just nu.

Vad kan vi annars vänta oss efter valet i september, vad är räddningen från systemkollapsen? Vi kan ju alltid förlita oss på moderaterna som i vanlig ordning tycker sänkta löner för oss längst ner i hierarkin är ett sätt, det kommer ju enligt dom på något magiskt vis lösa alla problem. Eller SD som anser att om vi bara stänger gränserna så kommer pensionärerna få guldflarn på sin gröt varje morgon. Varför inte C som mest tycker fackföreningar är dumheter samt att lagen om anställningsskydd är förlegat.

“Jag kan inte acceptera att vi går bakåt”

Okej okej, jag både raljerar och förenklar. Men i ärlighetens namn, är det VERKLIGEN så illa ställt i Sverige? Går vi inte åt rätt håll nu? Regeringen och Vänsterpartiet – de sistnämnda har stått för de framsteg som jag gillar mest – har genomfört mycket som förbättrar för gemene man. Och kan göra mer om de får sitta kvar.

Jag kan inte acceptera att vi går bakåt, att vi ska ha sämre löner för vissa, att homosexuella par inte ska få vara föräldrar, att utanförskapet ska öka. Att det ska finnas skolor och sjukvård för dom som är “bättre” och att anställningsskyddet försvagas.

Mycket finns kvar att göra, men med all säkerhet kommer det inte bli bättre av ett regeringsskifte. Förändring och förbättring tar tid. Låt oss ge en röd regering mer av den varan!

För övrigt bygger jag ett garage. Målar det givetvis rött.

Ida Wallin