A-kassans system på väg öppnas igen efter cyberattacken

Säkerheten har setts över och a-kassans system är på väg att öppnas igen. Foto: Pixabay

Systemen hos Sekos a-kassa är på väg att öppnas upp igen efter säkerhetsincidenten. Medlemmar har möjlighet att logga in på ”Mina sidor”, men risken är att det går långsamt till en början.

På fredagen började systemen hos a-kassan så smått komma igång igen efter säkerhetsincidenten. Medlemmar kunde återigen logga in på ”Mina sidor” och därmed lämna in tidrapporter. A-kassans hemsida är däremot fortsatt nedstängd, där möts man av en kort informationstext gällande incidenten. Via hemsidan varnar a-kassan också för att det finns risk att det går långsamt i början när många personer försöker tidrapportera samtidigt.

Mejlen har börjat komma igång igen, men säkraste sättet att nå Seko sjöfolks medlemsservice är fortfarande via telefon. Telefonnumret är 0770-45 79 50.

Det var torsdagen den 1 december som en av Sveriges a-kassor utsattes för en misstänkt cyberattack, en så kallad cybersäkerhetsrelaterad incident. På grund av detta stängde samtliga a-kassor genast ned sina system av säkerhetsskäl, på grund av att kassorna använder sig av samma ärendehanteringssystem.

Annons