Transdev ska leda sjötrafiken

Från och med i sommar ansvarar det internationella bolaget Transdev för trafikledningen i den kollektiva sjötrafiken i Stockholm. Blidösundsbolaget och Utö Rederi är dotterbolag till Transdev. Foto: Transdev/Liza Simonsson

Transdev vinner upphandlingen om trafikledningen för sjötrafik i Stockholm. Uppdraget startar redan i sommar.

I förra veckan meddelade Trafikförvaltningen i Stockholm att Transdev tilldelats avtalet för trafikledningen för stadens kollektivsjötrafik. Avtalet är på åtta år och startar redan i juli 2020.

Det internationella bolaget Transdev är idag, genom dotterbolagen Blidösundsbolaget och Utö Rederi, den största aktören av upphandlad sjötrafik i Stockholms skärgård.

– Som den ledande aktören var det naturligt för oss att delta i upphandlingsprocessen och lägga anbud på trafikledningen. Vi är jätteglada över att vi fått Trafikförvaltningens förtroende och vi ser fram emot att utveckla sjötrafiken i regionen vidare. Vi kommer bland annat att implementera flera nya system för att säkerställa en effektiv trafikledning med god kvalitet, säger Gunnar Schön, vd för Transdev, i ett pressmeddelande.

Annons

I trafikledningsuppdraget ingår stöd för trafikplanering, samordningsansvar för produktion av digitala tidtabeller samt distribution av bryggtidtabeller, trafikinformation till resenärer och operatörer, trafikledning och navigationsstöd till fartygen, framtagande av navigationshjälpmedel som ledkort och uppdateringar till elektroniska sjökort samt service och underhåll av Waxholmsbolagets sjösäkerhetsanordningar.