Cinderella återupptar trafiken i sommar

Cinderella. Foto: Viking Line

Från och med juni ska Cinderella enligt rederiet åter göra dagliga turer mellan Stockholm och Mariehamn.

Viking Cinderella går normalt sett dagligen från Stockholm till Mariehamn och tillbaka, men har sedan november förra året legat still i Södertälje hamn i väntan på att covid-19-pandemin ska ge vika.

I ett pressmeddelande uppger Viking Line att fartyget från och med 3 juni kommer att återuppta sina dagliga kryssningar. Trafikstarten var först planerad till maj men flyttades fram på grund av smittläge och fortsatta restriktioner.

– Vi hoppas och tror att det ska börja lätta och att det ska gå att bedriva trafik då. Det finns ett uppdämt behov och ett stort intresse för att åka med oss, säger Eleonora Hansi, informationschef i Viking Line, till Sjömannen.

Annons

”Vi hoppas och tror att det ska börja lätta”

Tanken är att Cinderella i sommar även ska kryssa till Höga Kusten, Visby, Bornholm och Gdansk.

– Grunden är de dagliga kryssningarna mellan Stockholm och Mariehamn. Sedan har vi också planerat för ett antal destinationskryssningar. Utrikeskryssningarna är naturligtvis beroende av de restriktioner som finns i respektive länder, säger Eleonora Hansi.

Ombord råder strikta pandemirestriktioner och serviceutbudet är begränsat. Åtgärderna som infördes förra våren för att förhindra smittspridning gäller fortfarande. Fartyget tar enligt Eleonora Hansi ombord högst 50 procent av sitt ordinarie maxantal passagerare.

– Vi har anpassat verksamheten och infört en rad coronaåtgärder för att se till att vi kan hålla avstånd, undviker trängsel och inte sitter för tätt.

Redan den 20 april smygstartar Cinderella med ett gästspel på linjen Stockholm–Mariehamn–Åbo. Under cirka en vecka ska hon ersätta Viking Grace som ska på årlig service.

I mars lade rederiet ett varsel om arbetsbrist ombord på Cinderella. På frågan om trafikstarten påverkar varslet blir svaret att förhandlingar med fackförbunden fortfarande pågår och beräknas vara klara inom april.

– Vi vill såklart behålla all vår personal, säger Eleonora Hansi till Sjömannen.

”Vi vill såklart behålla all vår personal”