Dubbel belöningsdag nästa år

Belönade sjömän vid 2019 års belöningsdag. Foto: Klara Johansson

Sjömanshusstiftelsens årliga belöningsdag ställs in i år. De belönade sjömännen firas istället nästa år.

På grund av den pågående pandemin har Stiftelsen Sveriges Sjömanshus beslutat att ställa in den årliga belöningsdagen som skulle ha hållits i maj. Till en början sköts evenemanget upp till i höst, men nu har man beslutat att helt ställa in.

– Det är förstås väldigt tråkigt, säger Sjömanshusstiftelsens kanslichef Karl Karell i ett pressmeddelande. Belöningsdagen är något av en höjdpunkt för Stiftelsen. Den är det mest publika arrangemang vi genomför under året och det är alltid lika trevligt att träffa de belönade.

Årets belönade sjömän kommer att hyllas ändå genom att bjudas in till belöningsdagen nästa år. Prispengarna fick de samma dag som årets belöningsdag skulle ha hållits.

Annons

– De belönade ska inte behöva drabbas av det som nu sker. Vi hoppas att de känner den uppskattning vi vill visa dem för deras fina insatser, säger Karl Karell.

Belöningsdagen 2021 kommer att hållas i Sjöräddningssällskapets lokaler i Göteborg. Då kommer såväl årets som nästa års belöningsmottagare att uppmärksammas.

Redan nu går det att läsa om årets bidrag på Sjömanshusstiftelsens hemsida.