Europalink gör comeback för Finnlines

Europalink går idag i trafik för Grimaldi Lines i Italien. Färjan gör comeback i Tysklandstrafiken från Malmö senare i år. Foto: Grimaldi Lines

Europalink kommer tillbaka till Malmö och Finnlines. I samband med Finnlines senaste kvartalsrapport meddelar rederiet att färjan ska sättas in på rutten Malmö-Travemünde i början av nästa år.

Enligt Finnlines ska Europalink ersätta Nordlink som istället ska sättas in i trafiken mellan Sverige och Finland på rutten Kapellskär-Naantali via Långnäs.

”Vi fortsätter att optimera vår verksamhet och sätt att öka tillväxten för att stärka vår position konkurrensmässigt. Som svar på högre efterfrågan utökar vi därför vår flotta”, skriver Finnlines i ett pressmeddelande.

Annons

Europalink ska utrustas med ett stängt skrubbersystem för avgasrening innan färjan tas i trafik i Östersjön.

Färjan går idag i trafik för Grimaldi Lines mellan Sicilien och det italienska fastlandet och har italiensk flagg. Grimaldikoncernen äger som bekant Finnlines.

Leif Paulsson, sjöpersonalchef på Finnlines i Malmö, kan inte säga vilken flagg Europalink får när hon återigen sätts in i trafik i Östersjön. Det är också för tidigt att kommentera bemanning och förändringarna för Nordlink.

Enligt Finnlines ökade efterfrågan på frakttjänster med över tio procent under det senaste kvartalet. Det tredje kvartalet är det bästa någonsin i Finnlines historia och resultatet för januari-september 2017 förbättrades med cirka 12 procent.

Sjömannen har även sökt Finnlines Chief Financial Officer Tom Pippingsköld för en kommentar.

 

Fakta MS Europalink

Byggd: 2005

Längd: 219 meter

Fart: 25 knop

Passagerare: 925

Lastförmåga: 4200 lastmeter

Källa: Grimaldi Lines