Finnlines invigde sin nya Polenlinje

Finnlines inviger nya polenlinjen officiellt i Malmö 28 maj 2024. På bild fr v esper Axelsson, M/S Finnfellows befälhavare, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad och Tom Pippingsköld, Finnlines VD. Foto: Finnlines Plc
Finnlines inviger nya linjen till Polen. På bild fr Finnfellows befälhavare Jesper Axelsson, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad och Tom Pippingsköld, som är Finnlines VD. Foto: Finnlines Plc

På tisdagen var det invigning av Finnlines nya Polenlinje med ett invigningsband i svensk-polska färger ombord på Finnfellow i Malmö.

Premiärturen på Finnfellow kördes redan i april, så rederiet trafikerar nu två förbindelser från Malmö till kontinenten.

Finnlines frakt- och passagerarfartyg Finnfellow har gått på Travemünde i Tyskland sedan några år tillbaka, men i början av april satte man ny kurs mot Świnoujście i Polen. Sedan dess har färjan trafikerat linjen dagligen.

På invigningen den 28 maj klipptes bandet med de svensk-polska färgerna av befälhavaren Jesper Axelsson, kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh och rederiets vd Tom Pippingsköld:
– Vi är stolta över att säkra en viktig handelsväg mellan Malmö och Västpommern i Polen, sade Tom Pippingsköld.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad Katrin Stjernfeldt Jammeh var nöjd med dagen.
– Malmö är Sveriges bro till resten av världen. Med den nya förbindelsen till Polen stärks vår stads position ytterligare , sa hon.
Även Copenhagen Malmö Port som driver hamnen i Malmö, samt Euro Terminal, som hanterar hamnverksamheten i Świnoujście, gläds åt den ny rutten.
–Med en ny rutt mellan Malmö och Świnoujście öppnas en stor och växande marknad, vilket skapar möjligheter även för andra verksamheter i hamnområdet, sa VD:n Barbara Scheel Agersnap.

Finnfellow som trafikerar Malmö-Świnoujście rymmer över 180 hytter och har kapacitet för 440 passagerare samt drygt 3 000 lastmeter. Ombord finns en bufférestaurang, en lekhörna för barnen med pirattema, en taxfreebutik och en finsk bastu.