Finnlines startar ny linje från Malmö

Finnlines startar inom kort en ny linje mellan Malmö och Swinoujscie i Polen.

Nyheten att Finnlines snart öppnar en ny färjetrafiklinje mellan Malmö och Świnoujście i Polen tas emot väl av branschen.
– Superpositivt, säger Mikael Lindmark på Seko sjöfolk.

Finnlines har klarat de senaste årens kriser väl; passagerarverksamhet har återhämtat sig efter mer än två år av pandemi och trots att de ryska volymerna försvunnit har lastvolymerna hållit en tillfredsställande nivå. Intäkterna för årets första kvartal ökade med fyra procent jämfört med samma period i fjol. 

Just nu är rederiet inne i en expansiv period. Det byggs två nya fartyg, Finnsirius och Finncanopus, för trafiken mellan Kapellskär och Nådendal med trafikstart i höst. Dessutom utökades trafiken nyligen på fraktlinjen mellan Zeebrügge och Irland genom ett andra fartyg, Finnpulp.

Ytterligare en välkommen expansion är den planerade nya linjen mellan Malmö och Świnoujście i Polen. 

Annons

– Det kommer att gynna polsk och svensk import och export och även utöka Finnlines verksamhet utanför Finland. Det rymliga ropax-fartyget på rutten kommer även att kunna ta passagerare, bekräftar Tom Pippingsköld i Finnlines kvartalsrapport som kom ut i veckan. 

Den nya linjen beräknas starta inom kort och på Seko sjöfolk är man hoppfull:

– Vi har inte fått andra signaler än att den ska trafikeras med fartyg under svensk flagg, det är väldigt positivt, säger ombudsman Mikael Lindmark på Seko sjöfolk.

Det är ännu oklart hur många och vilka fartyg som ska sättas in i trafiken.