För en sjöfartsbransch utan trakasserier

Den 30 augusti är Seko sjöfolk värd åt #vågrätt – en sjöfartsbransch utan trakasserier. Anmäl dig redan idag. Platserna är begränsade. Bild:Seko sjöfolk/Dick Gillberg

Föreläsaren Charlotte Signahl och förändringskonsulten Göran Persson är bland talarna på #vågrätt-mötet den 30 augusti.

Seko sjöfolk är värd åt seminariet som hålls i Göteborg.

– Alla som är verksamma inom sjöfarten är välkomna att delta. Det är ett öppet möte, säger Mikael Lindmark, ombudsman på Seko sjöfolk. Vi har även gått ut med en riktad inbjudan till förtroendevalda och ombudsmän.

Det finns fortfarande gott om platser, max antal deltagare är satt till 250 stycken, men Mikael Lindmark uppmanar alla intresserade att anmäla sig så snart som möjligt.

– Det är först till kvarn som gäller! Jag hoppas vi kan visa på fler konkreta lösningar under seminariet. Vi kommer framåt hela tiden, men som jag sagt innan, förändringar tar lång tid. Det gäller att vara ihärdig.

Annons
Charlotte Signahl kommer att hålla ett föredrag på mötet. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

På seminariet kommer Charlotte Signahl ge en föreläsning om genus och trakasserier – med en touch av humor. Charlotte Signahl använder tekniker från stand-up comedy som ett pedagogiskt verktyg. Ansvar och möjligheter till förändring ligger hos alla, menar hon.

Även Göran Persson kommer fokusera på förändringsarbete. I detta fall hur förändringar påverkar arbetsgrupper såväl som hela branscher. Han kommer bland annat tala om hur man får med alla – även de motvilliga – i en förändringsprocess.

Göran Persson kommer bland annat att berätta om gruppdynamik och förändringsprocesser. Foto: gpforandring.se

På mötet kommer även arbetsgruppen som bildades efter det första #metoo- och #lättankar-mötet på Sjöfartshögskolan i Kalmar att ge en uppdatering av arbetsläget.

Och inte att glömma, seminariet startar med en mingellunch där deltagarna får chans att utbyta erfarenheter och tipsa om åtgärder och arbetssätt.

– De här mötena är viktiga för att alla ska få veta vad som händer. Både i arbetsgrupper och lokalt i rederierna. Det är svårt att få ut information till alla annars, säger Mikael Lindmark. Jag skulle gärna vilja skicka stafettpinnen vidare till nästa organisation att hålla ett öppet möte eller seminarie. Jag skulle också vilja att fler representanter från de stora rederierna medverkar i augusti.


#VÅGRÄTT – en sjöfartsbransch utan trakasserier

  • Plats: Folkets Hus, Järntorget, Göteborg
  • Tid: Mingellunch 11.30
  • Seminarie: 12.15-cirka 16.00

Anmäl dig på sjofolk.se!