Fure Vinga till Seko sjöfolk

Lars Höglund, vd för Furetank, hjälper Peter Skoglund, vice ordförande Seko sjöfolk, och Kenny Reinhold, ordförande Seko sjöfolk, att få modellen av Fure Vinga på plats. Foto: Jörgen Tiger

Seko sjöfolk har fått tillskott bland fartygsmodellerna som pryder kontoret i Göteborg. Lars Höglund, vd för Furetank, lämnade personligen över en modell av svenskflaggade Fure Vinga i skala 1:100.

Furetank har beställt tre modeller var av varje fartyg de bygger och har byggt i Kina. Fure Vinga var först ut att levereras, för att följas av Fure Valö i slutet av november, och Fure Ven som sista fartyg i februari.

– Redan i specifikationen av fartygen har vi skrivit in att vi ska ha tre modeller av varje, berättar Lars Höglund. Vi har sett till att få modeller av alla fartyg som vi byggt sedan 1990-talet, plus att vi har låtit bygga några modeller av fartyg som vi köpt begagnade.

Annons
Kenny Reinhold och Lars Höglund. Foto: Jörgen Tiger

Modellen togs emot av Kenny Reinhold, ordförande i Seko sjöfolk, och Peter Skoglund, vice ordförande. Facket passade också på att bjuda på tårta för att fira.

– Beställningen av de sex fartygen som Furetank gjorde tillsammans med Älvtank och Thun Tankers markerade ett trendbrott för sjöfart med svensk flagg. Det har kommit efterföljare som flaggar svenskt och vi hoppas naturligtvis att det kommer ännu fler, säger Kenny Reinhold.

Att Seko sjöfolk får visa upp en modell av Fure Vinga är ett tecken på det samarbete som har växt fram mellan arbetsmarknadens parter i Blå Tillväxt, menar han.

– Jag är glad över att vi fått möjligheten att visa upp den, säger Kenny Reinhold.


Läs mer om Fure Vinga.