Fyra saknade efter fartygskollision

Kollisionen inträffade 12 sjömil sydväst om Helgoland. Karta: OpenStreetMap

Fyra personer saknas efter kollisionen mellan två fraktfartyg utanför ön Helgoland i Tyskland som skedde tidigt på tisdagsmorgonen. Det ena fartyget, brittiskflaggade Verity, sjönk efter kollisionen.

En stor räddningsinsats pågick under hela tisdagen vid kollisionsplatsen söder om ön Helgoland i Tyskland, där det brittiska fartyget Verity sjönk. En besättningsman har hittats död, två har räddats och förts till sjukhus. Men fyra personer saknas fortfarande.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som två fraktfartyg kolliderade utanför ön Helgoland i Tyskland. Det rapporterar den tyska tidningen Bild. Det var det Bahamas-flaggade fartyget Polesie, 190 meter långt, och brittiskflaggade Verity, 90 meter långt, som kolliderade.

Det sjunkna fartyget Verity ligger på 30 meters djup. En stor sökinsats drogs igång för att försöka hitta de saknade besättningsmännen, bland annat inleddes dykningar vid fartyget. Men sökandet uppgavs på onsdagsmorgonen ha avbrutits på grund av svåra väderförhållanden, enligt Sveriges Radio.

Annons

Polesie var på väg från Hamburg till La Coruña i Spanien. Fartyget hade 22 personer ombord, samtliga ska vara oskadda.

Verity var på väg från Bremen till Immingham i England.

TEXTEN UPPDATERAD 08.00 25/10.