Galaxy ska kryssa igen

Galaxy. Foto: Tallink Silja

Den 1 juli återupptas kryssningarna med Tallink Siljas fartyg Galaxy mellan Stockholm och Åbo, uppger rederiet. Detta efter närmare ett år med endast nyttotrafik med frakt och arbetspendling på rutten.

23-timmarskryssningarna med Galaxy har, med vissa undantag, hållit stängt sedan coronapandemin bröt ut i mars förra året. Istället har fartyget trafikerat rutten Stockholm–Åbo med endast frakt.

Nu meddelar rederiet att eftersom smittspridningen går ner och vaccinationerna kommit en god bit på väg, kan kryssningarna starta igen.

– Fortsatta inreserestriktioner i många länder gör att många vill stanna inom Sverige i sommar, och en kryssning med Galaxy är vårt bästa recept på minisemester, säger Att Joorits, vd för Tallink Silja, i ett pressmeddelande.

Annons

I och med kryssningarna med Galaxy tas enligt rederiet ytterligare ett steg i rätt riktning mot en normaliserad passagerartrafik på Östersjön.

I pressmeddelandet påpekas att rederiet infört en rad åtgärder för säkert resande under pandemin.

– Smittspridningen går ner, vilket är glädjande, men än är pandemin inte över. Vi fortsätter ha fullt fokus på en trygg och säker resa för såväl gäster som personal ombord på våra fartyg, och alla de säkerhetsåtgärder vi har implementerat sedan ett år tillbaka kvarstår, säger Att Joorits, vd för Tallink Silja.

Kryssningarna med Galaxy mellan Stockholm och Åbo startar den 1 juli.