Han blir vd för Svensk Sjöfart

Anders Hermansson. Foto: Svensk Sjöfart

Anders Hermansson har utsetts till ny vd för branschorganisationen Svensk Sjöfart. Han är nuvarande tillförordnad vd och tillträder uppdraget omgående.

Anders Hermansson var tidigare sektionschef för sektionen för strategi och utveckling på Transportstyrelse. Han har också arbetat som ämnesråd på Näringsdepartementet där han bland annat ansvarade för att ta fram regeringens maritima strategi och havspolitik.

Han ser fram emot uppdraget som vd för Svensk Sjöfart.

– Jag har haft förmånen att arbeta inom kansliet under en längre tid och vet vilka oerhört kompetenta medarbetare vi har. Jag hoppas att jag kan bidra till att utveckla arbete och inriktning i kansliet i syfte att nå ett större genomslag i våra kärnfrågor, säger Anders Hermansson i ett pressmeddelande.

Annons

Han menar att svenska rederier är ledande inom såväl säkerhet som miljö och klimat, vilket gör att det finns alla förutsättningar för Sverige att flytta fram positionerna inom sjöfartsområdet.

– Det är bra för branschen men också för sjösäkerheten, miljön samt klimatet – dessutom är det bra för Sverige att det även exempelvis bidrar till att säkerställa såväl sjöfartskompetens för Sverige som den svenska försörjningsberedskapen. Så, det här kommer bli precis hur kul som helst, säger Anders Hermansson.