Inga kanalkryssningar i år

M/S Juno och M/S Wilhelm Tham. Foto: Rederi AB Göta Kanal

Rederi AB Göta Kanals kryssningar ställs även i sommar in på grund av pandemin. Men nästa år planeras fler turer än vanligt.

Årets kryssningar på Göta kanal ställs in, uppger rederiet i ett pressmeddelande. De tre historiska kanalbåtarna M/S Juno, M/S Wilhelm Tham och M/S Diana kommer därmed inte att vara i trafik i år.

Även förra årets säsong ställdes in på grund av pandemin.

Sedan 2001 ingår rederiet i Strömma-koncernen.

Annons

– Vi hoppades in i det sista att vi skulle kunna köra våra Göta kanal-kryssningar i år, men pandemin har återigen satt stopp för oss. Bokningarna från svenskarna är för få och de utländska turisterna som bokat är inte tillräckligt många för att vi ska kunna kryssa i sommar, säger Peter Henricson, chef för Stromma Sverige, i pressmeddelandet.

Rederi AB Göta Kanals historia började 1869 när Ångfartygsaktiebolaget Motala Ström grundades. Sedan dess har fartyg årligen kryssat i Göta Kanal med undantag för några års uppehåll under första världskriget, ett år under andra världskriget samt förra året.

Enligt Petet Henricson har många resenärer som bokat i år flyttat sin bokning till nästa år. Dessutom har nya bokningar för 2022 redan kommit in.

– För att möta den stora efterfrågan kommer vi därför att sätta in fler turen för säsongen 2022 jämfört med tidigare kryssningsäsonger, säger han.