M/S Eckerö återgår i trafik

M/S Eckerö sätts i trafik igen den 26 juni. Fartyget har legat stilla sedan den 16 mars. Foto: Eckerö Linjen

Eckerö Linjens fartyg M/S Eckerö har legat stilla sedan den 16 mars till följd av coronapandemin. Nu meddelar rederiet att fartyget sätts i trafik igen den 26 juni.

– Efter tre långa och tuffa månader utan trafik känns det nu fantastiskt roligt att få starta upp igen. Det finns fortfarande restriktioner gällande resandet och vem som får resa från Sverige till Åland. De har däremot lättats upp kontinuerligt, varför vår bedömning nu är att det är rätt läge att starta upp trafiken. Inrikesresande i Sverige är också numera tillåtet, vilket är en förutsättning för att kunna ta sig till Grisslehamn, säger Maria Hellman-Aarnio, Marknadsdirektör på Eckerö Linjen, i ett pressmeddelande. 

I Eckerö Linjens hamnar i Grisslehamn och i Eckerö samt ombord på M/S Eckerö har man gjort en mängd åtgärder för att hindra virusspridning och säkra att man följer Folkhälsomyndighetens direktiv. Samtliga i personalen, såväl ombord som i hamnarna, kommer att gå en obligatorisk kurs i smittskydd. Rederiet följer också den branschstandard för säkra resor under pandemin som tagits fram genom branschorganisationen Svensk Sjöfart. 

– För att möjliggöra att rekommenderat avstånd hålls, har vi sänkt maxkapaciteten för antal gäster ombord till hälften av den normala gästvolymen. Vi har även begränsat antalet platser i restauranger och barer. Dessutom har vi en begränsning på antal personer som får vistas i taxfreebutiken samtidigt, säger Maria Hellman-Aarnio.

Annons