Möjligheten att korttidspermittera förlängs

Möjligheten att korttidspermittera personal förlängs med tre månader och gäller nu till och med september. Foto: Unsplash

Korttidspermitteringsstödet förlängs med månaderna juli, augusti och september. Det har regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna beslutat. Beskedet välkomnas av sjöfarten.

Sjöfartsbranschen har påverkats kraftigt av restriktioner under coronapandemin. Att möjligheten till korttidspermittering förlängs är därför mycket positiva nyheter, menar bland annat Föreningen Svensk Sjöfart.

– Att möjligheten till korttidspermittering förlängs är ett välkommet besked för alla de företag som för närvarande brottas med effekterna av pandemin. Även om vi alla hoppas att vi snart kommer ut i ljuset igen så utgör möjligheten till korttidspermittering en mycket viktig åtgärd för flera passagerarrederier som drabbats hårt av pandemin, säger Anders Hermansson, vice vd för Svensk Sjöfart, i en kommentar på föreningens hemsida.

Han fortsätter:

Annons

– Nu hoppas vi också att regeringen snabbt återkommer med ett positivt besked kring en förlängning av den tillfälliga förordningen om sjöfartsstöd så att passagerarrederierna vet vilka förutsättningar som gäller även efter den 30 juni.

Enligt ett pressmeddelande från regeringen kommer företag under juli, augusti och september att kunna permittera anställda upp till 80 procent av arbetstiden. Subventionsgraden (alltså hur stor andel av kostnaden som staten står för) är fortsatt 75 procent.