Ny handbok tipsar om bra kommunikation

"Bra information är en viktig maktfaktor", menar Kenny Reinhold, ordförande i Seko sjöfolk.

Nu finns ”Kommunicera mera” att ladda ner på Seko sjöfolks hemsida. Här finns checklistor, tips och förslag på rutiner för hur du kan effektivisera din kommunikation.

Handboken ”Kommunicera mera” är tänkt att vara ett kommunikationsstöd för förtroendevalda i Seko sjöfolk. Men facket hoppas att alla medlemmar ska kunna ha nytta av den. Den innehåller tips, checklistor och förslag på rutiner för kommunikation både med medlemmar och med andra förtroendevalda i sektionen. 

Handboken har tagits fram av Seko sjöfolks styrelse som ett led i arbetet med att skapa nya inkluderande arbetsformer och en jämställd representation inom organisationen. 

– Vi har sett hur både vi och andra kommunicerat historiskt och förstått att vi kan bli bättre. Nu har vi tagit fram ett bra kommunikationsupplägg som gör oss till en mer inkluderande organisation i allt från repskap och styrelse till information ut till fartyg och medlemmar, säger Kenny Reinhold, ordförande i Seko sjöfolk. 

Annons

”Det gör oss till en mer inkluderande organisation”

I handboken finns svar på frågan ”Vad är bra kommunikation?” och stödfrågor att använda varje gång något behöver kommuniceras. Här finns också checklistor för mötesrutiner och tips för hur sektionsstyrelsen ska få fler medlemmar att både komma till årsmöten och kandidera till förtroendeuppdrag.

– Bra kommunikation kan göra att fler fattar tycke för facket. Vårt mål är att få fler förtroendevalda, och ett bra samarbete både lokalt och regionalt, och information är väldigt viktigt. Det är en maktfaktor. Om jag sitter på information och inte vill dela med mig av den, om jag beter mig exkluderande, då kan det skada en organisation jättemycket, säger Kenny Reinhold. 

”Information är en maktfaktor”