Polisen utreder brott

Polisen i Finland har startat en utredning om misstänkt brott mot arbetarskydd samt vållande till annans död när det gäller olyckan där en estnisk målare avled ombord Silja Symphony. Foto: Marko Stampehl/Silja Line

Misstänkt brott bakom dödsolyckan på Silja Symphony. Polisen i finländska Västra Nyland har öppnat en utredning om arbetarskyddsbrott samt vållande till annans död.

Polisen på Åland utreder dödsorsaken medan polisinrättningen i Västra Nyland utreder det misstänkta brottet, säger kommissarie Nina Rasmus på Ålands polismyndighet.

Som Sjömannen tidigare har rapporterat om avled en målare på Silja Symphony i lördags under tiden han arbetade i en hytt på däck två.

Enligt uppgift till tidningen dog mannen av en elchock från en bristfällig bygglampa. Men Nina Rasmus kan i dagsläget inte bekräfta dödsorsaken, eller omständigheterna kring mannens död.

– Vi har en uppfattning om vad som skett, men detaljerna utreds och jag kan inte säga mer i detta läge. Mannen utförde renoveringsarbete i en av hytterna, vad han exakt gjorde innan han dog är ej klart och det försöker man få fram i utredningen. Mannen hittades avliden precis utanför en av hytterna han utfört arbete i, säger hon.

Annons

Medan polisen i Mariehamn fortsätter att arbeta med dödsorsaken har utredningen av det misstänkta brotten gått över till polisen i Västra Nyland. Enligt Nina Rasmus beror detta på att olyckan inträffade innan Symphony kom in på åländskt vatten.

– Ärendet har initialt rubricerats som arbetarskyddsbrott och vållande till annans död. Men rubriceringen kan ändras under utredningen.

Enligt polisen är mannen estnisk medborgare och född på 1980-talet. Nina Rasmus kan inte uppge för vilket företag han arbetade.