Pressad arbetssituation på Danica

Stena Danica
Besättningen på Stena Danica agerade snabbt för att hjälpa en knivskuren man i 30-årsåldern. Händelsen inträffade natten till lördagen när Stena Danica ankom till Göteborg. Foto: Stena Line

Övertid och arbetsscheman som inte är godkända. Intendenturen är fortfarande pressad på Stena Danica sedan Stena Line drev igenom omorganisationen av Danmarkstrafiken där bland annat 40 heltidstjänster skars ned i tid.

– Som det är nu har företaget svårt att hitta vikarier, säger Pelle Eriksson, sektionsordförande på Stena Danica. Men folk ställer upp och arbetar övertid, gästerna ska ju inte bli lidande för den situation som råder.

Omorganisationen i Danmarkstrafiken gäller sedan den 1 november.

Annons

Förhandlingarna med Seko sjöfolk om omorganisationen är avslutad. Men i några fall återstår fortfarande överläggningar om schemaläggning.

Inför högsäsong kommer Stenaklubben även att driva att de som ofrivilligt har fått gå ned i arbetstid i första hand ska få gå upp i arbetstid igen.

– Vår mening är att de som vill ska kunna få arbeta full tid i de roller som de är vana vid under högsäsong, säger Sifaf Mahmoud, klubbordförande på Stena Line.