Två personer saknas efter fartygskollision

Sjöräddningssällskapet deltar i sökinsatsen med två räddningsenheter, uppger organisationen på sin hemsida på fredagsmorgonen. Bilden är en arkivbild. Foto: Sjöräddningssällskapet

Två fraktfartyg kolliderade tidigt på måndagsmorgonen i Östersjön mellan Ystad och Bornholm. Minst två personer saknas och en stor räddningsinsats pågick under natten och morgonen, uppger flera medier.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter ligger ett av fartygen upp och ner. Två besättningsmedlemmar uppges vara saknade och en stor sökinsats pågick under natten och morgonen. På förmiddagen avslutades sökinsatsen på platsen och haveristen bogseras nu mot svenska kusten, uppger SVT.

Exakt vad som har inträffat är ännu oklart. Enligt danska Ekstrabladet ska ett automatiskt nödlarm från ett av fartygen ha utlösts klockan 03.30.

Det ena fartyget är registrerat i Danmark och det andra är brittiskt. Flera medier uppger att det är den danska självseglande pråmen Karin Høj och det brittiska lastfartyget Scot Carrier.

Annons

Räddningstjänst från både Sverige och Danmark deltar intensivt i sökandet efter de två saknade besättningsmedlemmarna.

Det är fortfarande okänt vad som har orsakat olyckan. Enligt ett pressmeddelande från Kustbevakningen har en förundersökning gällande grov vårdslöshet i sjötrafik inletts.