Rivstart för medlemsveckan

Joakim Hellmouth och Kenny Reinhold i samspråk med Sofi Wallmansson som arbetar i intendenturen ombord Stena Danica. Foto: Dick Gillberg

Sekos medlemsvecka är i full gång. Mängder av aktiviteter väntar – och i går rivstartade Seko sjöfolk veckan på Stena Danica.

Kenny Reinhold, ordförande Seko sjöfolk, och Joakim Hellmouth, avtalsansvarig, valde att besöka Stena Danica tillsammans med sektionsordförande Mahmoud Sifaf.

Under en tur från Göteborg till Fredrikshavn och tillbaka träffade de medlemmar och andra ombordanställda.

Kenny Reinhold är mycket nöjd med besöket ombord.

Annons

– Vi borde göra det här oftare, säger han. Det är kul att träffa medlemmarna och prata med dem, och det är roligt att få argumentera varför facket behövs med dem som ännu inte är medlemmar.

Joakim Hellmouth instämmer. Kvällen var riktigt givande, menar han.

– Det var roligt att träffa så många och så engagerade sjömän. Och vi pratade med åtminstone fem presumtiva medlemmar, säger han.

Kvällsturen till Frederikshavn hade ett karibiskt tema med exempelvis personal i tropikskjortor och hattar eller hårband. Turen sammanföll med den officiella invigningen av The Reef Bar – en inglasad bar och restaurang på soldäck.

Mahmoud Sifaf, som var på hemmaplan i egenskap av ordförande för Stenasektionen, tyckte turen till Fredrikshavn var lyckad. Många av medlemmarna känner han sedan tidigare men han träffade även på en del nyanställda och vikarier – med intressanta samtal som följd.

– Det är en jättebra aktivitet. Vi måste visa oss mer och vara ombord, träffa medlemmar och ge information både muntligt och skriftligt, säger han.

Hanna Ruthagen är relativt ny på Stena Line. Hon jobbar som vikarie och trivs med arbetet. Hanna är inte medlem i facket men tyckte det var nyttigt att få information. Och trevligt att träffa företrädare från facket.

– Jag jobbar inte så mycket just nu, men jag skulle gärna arbeta fler timmar, säger hon. Blir det mer tid så kommer jag gå med i facket.

Medlemsveckan har fokus på rekrytering såväl som att göra besök på arbetsplatserna. Det är en del i Sekos ambition att växa som organisation och komma närmare medlemmarna.

Under veckan kommer förtroendevalda och anställda i Seko sjöfolk, såväl som Sekos förbundsledning och anställda i förbundet, träffa medlemmar och oorganiserade på arbetsplatser runt hela landet.

– Vi ska besöka så många arbetsplatser som möjligt. Vi ska lyssna, men även ta samtalet om medlemskap med dem som ännu inte är medlemmar, säger Anneli Jonsson, Sekos förbundssekreterare.