Scandinavica får AI-stöd

Stena Scandinavica testar stöd med artificiell intelligens för ruttplaneringen. Tanken är att stödet ska bidra till minskad bränsleförbrukning. Arkivbild. Foto: Dick Gillberg
Annons

Artificiell intelligens, AI, ska minska bränsleförbrukningen för Stena Line. Stena Scandinavica är först ut med att testa programvara med AI på bryggan.

I nära samarbete med teknikföretaget Hitachi, utvecklas en AI-modell för användning ombord. Modellen ska förutse det mest bränsleeffektiva sättet att driva ett visst fartyg på en bestämd rutt.

Modellen går igenom fler faktorer än vad som tidigare varit möjligt att göra manuellt, exempelvis strömmar, väderförhållande, vattendjup och hastighet genom vatten. Tanken är att programvaran ska vara ett stöd för befälhavare när de planerar fartygets rutt.

Annons

Nu har tester börjat på Stena Scandinavica.

– Eftersom modellen fortfarande utvecklas är det för tillfället kanske mer vi som assisterar AI än tvärtom, men det är en otroligt rolig och belönande process. Vi har gjort justeringar efter varje resa under ungefär fyra veckor och det är fantastiskt att se hur snabbt den lär sig och ständigt förbättras, säger Jan Sjöström, Senior Master på Stena Scandinavica, i ett pressmeddelande.

Lars Carlsson, chef för AI på Stena Line, och befälhavare Jan Sjöström diskuterar den nya AI-modellen ombord på Stena Scandinavica. Foto: Stena Line

Tanken är att skapa ett fullgott beslutsunderlag för kaptenen och styrmännen med hjälp av AI. Om programvaran exempelvis skulle bidra med exakta förutsägelser kring strömförhållande, vilket är en av de mer komplexa faktorerna idag, skulle det hjälpa även den mest erfarna kaptenen eller styrmannen, uppger Stena Line.

Dessutom kan modellen även bidra till kompetens- och kunskapsöverföring.

– Att planera en överfart och styra ett fartyg på ett säkert och samtidigt bränsleeffektivt sätt är ett hantverk. Övning ger färdighet, men om en ny kapten eller styrman assisteras av AI kan personen snabbare lära sig att bränsleoptimera. Det i sin tur bidrar till en mer hållbar resa, säger Jan Sjöström.

Pilotstudien på Stena Scandinavica, som trafikerar linjen Göteborg – Kiel, är den första av flera tester med AI-assistans. Projektet kommer att utvärderas i slutet av året. Därefter beslutas det om hur Stena Line ska gå vidare med implementering av AI-assistans på övriga fartyg.

Stena Line har ett övergripande mål att hela verksamheten ska assisteras av AI år 2021. Stena Line assisteras redan av AI inom flera området, som exempelvis administration, finans, service och kundupplevese.

Rederiet har ett årligt mål att minska bränsleförbrukningen ombord med 2,5 procent.