Silja Symphony åter på linjen Stockholm–Helsingfors

Silja Symphony. Foto: Tallink Silja/Marko Stampehl

Den 27 augusti återvänder Tallink Siljas fartyg Silja Symphony till Helsingfors efter hela 18 månaders uppehåll från sin normala trafik på grund av inreserestriktioner mellan Finland och Sverige.

– Ingen hade någonsin kunnat tro att sjötrafiken till Helsingfors, som pågått sedan början av 1900-talet, skulle kunna avstanna under såhär lång tid. Vi har lärt oss väldigt mycket under uppehållet och vi har gjort det bästa av situationen och lyckats hitta nya destinationer inom Sverige som visat sig otroligt populära, men nu ser vi fram emot en ny normalitet, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja, i ett pressmeddelande.

Rutten Stockholm–Helsingfors trafikeras därmed återigen med två fartyg, systerfartygen Silja Symphony och Silja Serenade. Silja Symphony kommer att trafikera rutten med 40-timmars-kryssningar dagligen.

– Under hela pandemin har vi dagligen fått frågan om när det blir möjligt att kryssa till Helsingfors med Silja Symphony igen. Jag är så glad över att kunna säga att den dagen nu har kommit, och jag hoppas att vi aldrig mer behöver stänga ner denna viktiga förbindelse mellan våra två huvudstäder, fortsätter Ats Joorits.

Annons

Enligt rederiet fortsätter man att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de strikta hygien- och säkerhetsrutiner som införts under pandemin för att minimera risken för smittspridning.