Silja Symphony går till Visby i sommar

Silja Symphony kommer att trafikera sträckan Stockholm–Visby i sommar. Foto: Tallink Silja / Marko Stampehl

Tallink Silja kommer att trafikera Stockholm–Visby under juli månad. Orsaken är att efterfrågan på resor och upplevelser i närområdet har ökat kraftigt.

På grund av coronapandemin har många svenskar fått se sina sommarplaner gå om intet, skriver Tallink Silja i ett pressmeddelande. Längre resor har fått ställas in samtidigt som det finns ett stort sug efter att resa.

Rederiet har därför beslutat att sätta in sitt fartyg Silja Symphony på sträckan Stockholm–Visby i sommar. Kryssningarna kommer att gå via Mariehamn och pågå under åtminstone juli månad.

– Gotland är ett väldigt omtyckt resmål för många svenskar, det visade inte minst det faktum att trycket på färjebolaget Destination Gotlands hemsida blev så hårt att sajten kraschade när regeringen meddelade att de inhemska reserestriktionerna hävs från den 13 juni, säger Tallink Siljas vd Marcus Risberg i ett pressmeddelande.

Annons

En skärgårdsresa på Östersjön är ett utmärkt sätt att påbörja det inhemska resandet på ett ansvarsfullt sätt, menar han.

– På våra fartyg har vi gott om utrymme och därmed möjlighet till social distans, noll procent återcirkulerande luft, alla passagerare har en egen hytt, det finns utbildad sjukvårdspersonal ombord och alltid en hamn nära, säger Marcus Risberg.

Kryssningarna till Visby kommer att ske med halverat antal resenärer ombord på varje avgång. Passagerarna har också möjlighet att ta med bilen ombord för att göra på- och avstigningen säker.

Hittills är kryssningar planerade den 10, 12, 15 och 17 juli. Därefter kan ytterligare avgångar komma att läggas till, uppger rederiet.