Silja Symphony vinterkryssar till Visby

Silja

Sommarens 26 kryssningar till Gotland och Norrland blev enligt Tallink Silja en succé. Nu lanserar rederiet fyra julkryssningar till Visby med Silja Symphony.

– Fortsatta reserestriktioner och osäkerhet gör att intresset för upplevelser inom Sverige är större än någonsin. Gotland är en av Sveriges mest älskade destinationer och feedbacken från kunderna under våra kryssningar till Visby i somras var fantastisk. Därför vill vi nu erbjuda möjligheten att njuta av Visby även i vinterskrud, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja, i ett pressmeddelande.

Rederiet har infört en rad åtgärder för säkra resor under pandemin och prisades nyligen av varumärkesmätningen Swedish Brand Award för sin hantering av covid-19 ombord på fartygen.

– Säkra resor för våra gäster och en trygg arbetsmiljö för vår personal är vår högsta prioritet. Vi har arrangerat ett stort antal inhemska kryssningar sedan i juli och har därför väl inarbetade rutiner. Vi är otroligt stolta över att detta nått ut till den bredare allmänheten och att resenärerna känner att de kan resa tryggt med oss, säger Marcus Risberg. 

Annons

Kryssningarna välkomnas av näringslivet på Gotland.

– Att Tallink Silja väljer att besöka oss även i advents- och juletid betyder oerhört mycket för det lokala näringslivet, inte minst i dessa utmanande tider, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby Centrum.

– När många andra valt att ställa in sina julaktiviteter på grund av Coronapandemin, har vi istället valt att ställa om. I nära samarbete med Region Gotland skapar vi nu en säker och stämningsfull juldestination för både gäster och bofasta, bland annat har våra krögare nyligen beviljats tillstånd att hålla uteserveringarna öppna året ut. Tillsammans med de åtgärder som Tallink Silja vidtagit ombord känner vi oss mycket trygga och ser fram emot att välkomna alla besökare till ön, säger Magnus Olsson.

Avgångarna mellan Stockholm och Visby, via Mariehamn på Åland, kommer att ske den 27 november samt 4, 11 och 19 december. Biljetterna släpptes i förra veckan.