Slutspurt för skärgårdsmotioner

"Vi vill ha in din motion!", säger Joakim Hellmouth, ansvarig för sjöavtalen i Seko. Sista dagen för att skicka in motioner till skärgårdsavtalet är den 14 augusti. Foto: Dick Gillberg

Vill du förändra något i kollektivavtalet för skärgårdsanställda? Då är det hög tid nu. På fredag är sista dagen att skicka in motioner till årets avtalskonferens.

I höst ska kollektivavtalet inom skärgård omförhandlas av parterna Seko och arbetsgivarorganisationen Almega. Den 4 september ska Sekos avtalsdelegation träffas digitalt för en avtalskonferens där man går igenom de motioner som kommit in.

Alla medlemmar som arbetar inom skärgårdstrafiken kan skicka in motioner. En motion är ett förslag till förändringar och förbättringar i kollektivavtalet.

– Om du vill ha en förändring i avtalet är det viktigt att du skickar in en motion så att ditt förslag kan behandlas på avtalskonferensen, säger Joakim Hellmouth, ombudsman i Seko och ansvarig för sjöavtalen.

Annons

Hittills har Joakim Hellmouth fått in en handfull motioner och han vill gärna ha in fler. Förslagen som hittills inkommit handlar bland annat om schemaläggning, arbetstider och lönenivåer.

Sista dagen för att skicka in skärgårdsmotioner är nu på fredag den 14 augusti. Här kan du läsa mer om motioner och vart de ska skickas.