Snart går flytten till Halmstad

Stena Nautica trafikerar idag rutten Varberg–Grenå. Från och med februari nästa år blir det Halmstad–Grenå istället. Foto: Stena Line

Snart går flytten från Varberg till Halmstad för Stena Nautica. Den nya färjelinjen mellan Halmstad och Grenå ska invigas i februari. I torsdags startade biljettförsäljningen.

– Att vi börjar sälja biljetter till den nya linjen visar att den snart är verklighet. Det ska bli fantastiskt kul att få bjuda in hela Halmstad till premiärhelgen i februari, säger Tony Michaelsen, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer, i ett pressmeddelande.

Förberedelserna för flytten från Varberg till Halmstad pågår för fullt. En ny terminal med hållbara lösningar som solceller och grön el byggs i Halmstad, och fartyget Stena Nautica ska göras fint inför premiären med bland annat renovering av restauranger och barer. Dessutom ska en ny hundhörna byggas ombord. 

Med den nya linjen vill Stena Line knyta ihop Kattegattregionen och de tre städerna Halmstad–Grenå–Århus. Resenärerna kommer att kunna börja resan med buss på Halmstads Resecentrum och sedan ta sig till både Grenå och Århus med buss och tåg. 

Annons

– Den nya färjelinjen öppnar stora möjligheter att utveckla besöksnäringen och turismen på både den svenska och danska sidan men också för utbyten inom näringslivet, idrott och kultur, säger Tony Michaelsen.