Stena Line hissar regnbågsflaggan

Under EuroPride i början av juni hissas regnbågsflaggan på alla Stena Lines färjor och terminaler runt om i Europa. Årets budskap är ”Alla ombord”. Foto: Ann-Charlotte Ytterberg/Stena Line

Stena Line sponsrar även i år arrangemanget EuroPride. Med budskapet ”Alla ombord” vill rederiet visa sitt stöd för lika rättigheter och möjligheter för alla.

Under EuroPride den 1–16 juni hissar Stena Line regnbågsflaggan på sina färjor och terminaler över hela Europa samt i digitala kanaler. Partnerskapet med EuroPride är ett av rederiets initiativ för ökat fokus på jämställdhet och inkludering.

– På Stena Line är alla välkomna. Oavsett om du vill arbeta här, resa med oss eller vara en av våra samarbetspartners. Vi är stolta över att fortsatt stå bakom EuroPride och dess värderingar inom jämställdhet och mångfald. Diskriminering oavsett form har ingen plats hos Stena Line, säger Ian Hampton, kommunikationschef på Stena Line, i ett pressmeddelande.

”Diskrimiering oavsett form har ingen plats hos Stena Line”

Årets budskap ”Alla ombord” syftar på att rederiet tar sitt ansvar för att främja en värld av tolerans och förståelse istället för trakasserier och diskriminering. Att alla Stena Lines regioner är involverade sänder enligt rederiet ett viktigt budskap om att företaget står enat i frågan om att stödja lika rättigheter och möjligheter för alla.

Annons

– Tillsammans är vi mer än 7 200 medarbetare som arbetar för att skapa en trevlig upplevelse för alla våra gäster. För att vi ska kunna åstadkomma det måste vi se till att ha ett hållbart arbetsklimat fritt från trakasserier, där alla får samma möjligheter oavsett ålder, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnicitet eller funktionsnedsättning, säger Margareta Jensen Dickson, HR-chef på Stena Line.

Rederiet har därför bestämt att en obligatorisk mångfalds- och anti-trakasseriutbildning ska bli en del av introduktionsprocessen för samtliga chefer och nyanställda. Man lanserar också en arbetsgrupp som ska förbättra arbetet med jämställdhet och mångfald inom bland annat rekrytering och vidareutbildning.