Stena Line inför munskydd

Stena Line inför krav på munskydd på sina Danmarkslinjer. Foto: Stena Line/Oddway

Stena Line inför krav på att bära munskydd ombord på rederiets linjer mellan Sverige och Danmark. Kravet gäller både passagerare och personal.

Kravet att bära munskydd berör Stena Lines linjer Göteborg–Fredrikshamn och Halmstad–Grenå. Enligt rederiet är kravet en följd av att danska myndigheter den 22 augusti införde krav på att bära munskydd i kollektivtrafiken. Efter ett förtydligande från danska myndigheter inför nu Stena Line kravet på färjorna Stena Danica, Stena Jutlandica, Stena Vinga och Stena Nautica.

– Vi har sedan pandemins början satt säkerheten för våra passagerare och medarbetare först. Vi har löpande infört en rad säkerhetsåtgärder baserade på både internationella rekommendationer och nationella riktlinjer. Krav på munskydd har vi exempelvis sedan länge på samtliga våra färjor som trafikerar våra nio linjer på Nordsjön och Irländska sjön, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line, i ett pressmeddelande.

Munskyddet ska bäras hela resan, från ombordstigning till avstigning, i publika utrymmen. Barn under 12 år är undantagna. Det är inte heller krav på att använda munskydd när man vistas utomhus, i en hytt eller äter och dricker.

Annons

Kravet gäller både passagerare och anställda (som enligt rederiet också får bära visir).