Stena Line renoverar två färjor

Stena Lines färjor M/S Skåne och FS Mecklenburg-Vorpommern till kaj i Trelleborg. Foto: Stena Line

Stena Line helrenoverar M/S Skåne och FS Mecklenburg Vorpommern som trafikerar linjen Trelleborg–Rostock. Renoveringen kommer till största del att genomföras under drift och ska vara klar till högsäsongen 2020.

Linjen Trelleborg–Rostock har haft en imponerande tillväxt de senaste åren, skriver rederiet i ett pressmeddelande. Lagom till högsäsongen 2020 investerar Stena Line därför knappt 50 miljoner kronor i ett heltäckande renoveringsprogram för de två färjorna på linjen.

Renoveringen kommer till största del att genomföras under drift. Den inkluderar samtliga hytter, publika utrymmen, korridorer och serveringar ombord.

På FS Mecklenburg-Vorpommern, som seglar under tysk flagg, tas en tidigare separation mellan café och butik bort för att skapa ett större publikt utrymme. På svenska M/S Skåne byggs ett nytt koncept – Newsroom – där resenärer kan dra sig tillbaka för avkoppling.

Annons

– Naturligtvis vill vi ge våra gäster en modern och trevlig reseupplevelse även i framtiden och denna renoveringen av publika utrymmen och hytter är ett viktigt steg på den resan, säger Ron Gerlach, ansvarig för Stena Lines Tysklandslinjer, i ett pressmeddelande.

De japanska sovkojerna som lanserades i april i år, och som Sjömannen tidigare skrivit om, har bidragit till tillväxten på linjen. Med mer än 5000 bokningar har förväntningarna överträffats.

– Vi är mycket glada över att kunna ge våra färjor FS Mecklenburg-Vorpommern och M/S Skåne ett nytt utseende. Linjen Rostock–Trelleborg är en mycket viktig länk mellan södra Sverige och Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland och bidrar till utveckling och samarbete i regionen, säger Ron Gerlach.