Stena Line startar ny fraktlinje

Stena Gothic är ett av två fartyg som trafikerar linjen Liepaja–Travemünde. Foto: Stena Line/Ann-Charlotte Ytterberg

I mitten av augusti startar Stena Line en ny fraktlinje i Östersjön genom att lägga till ett svensk hamnstopp i Karlskrona på den befintliga linjen mellan Liepaja i Lettland och Travemünde i Tyskland.

Stena Line trafikerar idag sex färjelinjer till och från Sverige. Från och med den 13 augusti blir det en sjunde när den svenska hamnen Karlskrona blir ett stopp på vägen på Stena Lines befintliga linje mellan Liepaja och Travemünde.

Linjen har och kommer fortsatt att ha fokus på frakt men tar även emot passagerare. Det svenska hamnstoppet förbättrar enligt rederiet möjligheterna till handel och transport mellan länderna runt Östersjön och Sverige. Stoppet i Karlskrona kommer inledningsvis att ske på torsdagskvällar, på vägen från Liepaja till Travemünde.

– Vi ser en ökad efterfrågan för sjötransporter i den expansiva regionen Östersjön och vi är glada över att kunna utöka erbjudandet till våra fraktkunder ytterligare. Vår ambition är att fortsätta utöka både kapacitet och frekvens på linjen framöver, säger Erik Thulin, ansvarig för Stena Lines färjelinjer till och från Lettland, i ett pressmeddelande.

Annons

Linjen trafikeras av fartygen Stena Gothica och Urd som har en lastkapacitet på 1 600 längdmeter. De två fartygen seglar under dansk flagg.