Stena Nordica återvänder till Karlskrona

Stena Nordica återvänder i slutet av oktober till linjen Karlskrona–Gdynia. Foto: Stena Line

I slutet av oktober återvänder Stena Nordica till linjen Karlskrona–Gdynia. Fartyget, som tar både frakt och passagerare, har trafikerat linjen tidigare och ersätter den mer fraktfokuserade Stena Baltica som lämnar rederiets flotta.

Under det senaste året har Stena Nordica vikarierat på Stena Lines linjer på Irländska Sjön och Nordsjön. I slutet av oktober ska hon alltså återvända till Karlskrona–Gdynia. Innan dess ska fartyget få ett ansiktslyft interiört på Remontowa-varvet i Gdansk, Polen.

När Stena Nordica är tillbaka kommer samtliga fartyg på linjen Karlskrona–Gdynia enligt rederiet att ha ett mer enhetligt erbjudande för både fraktkunder och passagerare.

– Eftersom Stena Nordica tidigare seglat på linjen vet vi att hon fungerar väl här och är omtyckt av våra kunder. Hon tar dubbelt så många passagerare som Stena Baltica och har fler hytter och vilstolar, butik, lekrum samt en restaurang och bar med havsutsikt. Samtidigt erbjuder hon nästan lika mycket fraktkapacitet, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line, i ett pressmeddelande.

Annons

Bahamasflaggade Stena Nordica kommer att göra fem avgångar i veckan per riktning. Tillsammans med systerfartygen Stena Vision (svensk flagg) och Stena Spirit (Bahamasflagg) gör rederiet totalt 34 avgångar i veckan på linjen mellan Karlskrona och Gdynia.

– Linjen firar 25 år i år och är idag en viktig länk mellan Sverige och Polen såväl för turism som transporter. Linjen har också under pandemin stått stark och är idag en av de viktigaste linjerna i hela Stena Lines europeiska nätverk, säger Carl Mårtensson.