Stena Saga i räddningsdrama

I över sex timmar letade Stena Saga efter en passagerare som trillat över bord under natten mot lördagen. Personal ombord var både engagerade i eftersökningsarbetet med färjans fast rescue-båt samt att ge stöd till mannens resesällskap och övriga passagerare. Foto: Stena Line

Sjömän på Stena Saga deltog i dramatisk räddningsinsats i helgen efter larm om man överbord. Trots flera timmars eftersökningar tillsammans med Sjöräddningen, Kustbevakningen och andra anslutande fartyg kunde inte den manlige passagerarens liv räddas.

Det var runt 02.30 under natten mot lördagen som vittnen såg en man falla från åttonde däck på Stena Saga, skriver Aftonbladet.

Räddningsinsatsen drogs igång snabbt. Bland annat gick personal på Stena Saga ut med färjans fast rescue-båtar och Sjöfartsverket larmade ut en helikopter till platsen.

Annons

– Det är svåra förhållanden, mörkt och dåligt väder, men vi har larmat ut allt vi har, berättade Anders Lännholm på sjö- och flygräddningscentralen, JRCC, för tidningen.

Sökarbetet väster om Väderöarna pågick under hela natten. Strax innan 08.00 beslutade JRCC att avbryta sökandet men Stena Saga stannade på platsen ytterligare några timmar för att fortsätta att leta efter mannen.

– Det är en tragisk händelse naturligtvis, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line. Vår personal var både engagerade i eftersökningarna och att ge stöd till mannens resesällskap ombord och övriga passagerare.

Färjan var på väg från Frederikshavn till Oslo. Stena Saga ankom till Oslo vid 18.00-tiden på lördagen och möttes upp av den norska polisen som tog hand personerna som mannen hade rest med. Polisen initierade också en utredning.

Även Stena Lines HR-avdelning mötte upp för att ge stöd åt personalen ombord.

Senare under lördagen meddelade Kustbevakningen att en kropp hittats. Mannen var hemmahörande i Norge.