Stena Vinga vikarierar på Karlskrona-linjen

Stena Vinga ska vikariera på linjen Karlskrona–Gdynia under de två veckor som Stena Vision är på varv. Foto: Stena Line

I slutet av januari ska Stena Vinga vikariera på rederiets linje mellan Karlskrona och Gdynia. Orsaken är att Stena Vision ska på varv för planerat underhåll.

Från och med måndag 20 januari och två veckor framåt ska Stena Vision på varv i Polen för planerat underhåll och målning, uppger Stena Line i ett pressmeddelande. Under tiden kommer Stena Vinga att vikariera på linjen mellan Karlskrona och Gdynia.

Stena Vinga kör i vanliga fall mellan Göteborg och Fredrikshamn. Under tiden som utlånad kommer hon endast att transportera gods.

– Stena Vinga är en något mindre färja än de som normalt trafikerar linjen men erbjuder en bra service till våra fraktkunder under tiden som Stena Vision är på varv för att bli fin inför sommarens högsäsong, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line, i ett pressmeddelande.

Annons

Linjen Karlskrona–Gdynia trafikeras av tre fartyg. Systerfartygen Stena Vision och Stena Spirit kör både passagerare och gods. Det tredje fartyget – Stena Baltica – transporterar främst gods- och biltrafik.