Stena Vision fortsätter segla

Ändrade planer. Stena Vision fortsätter segla mellan Karlskrona och Gdynia i sommar, istället för att läggas upp som rederiet tidigare sagt. Foto: Stena Line

Stena Vision fortsätter trafikera linjen Karlskrona–Gdynia istället för att läggas upp som tidigare planerats. Orsaken är att antalet passagerare ökat och att bokningsläget ser bättre ut.

I april meddelade Stena Line att rederiet skulle byta till mer fraktfokuserade fartyg på linjen Karlskrona–Gdynia från och med juli. Stena vision skulle läggas vid kaj tills vidare och Stena Nordica skulle återvända till linjen. Nu meddelar rederiet i ett pressmeddelande att planerna ändras. Stena Vision fortsätter i trafik tills vidare och Stena Nordica återvänder inte till linjen i sommar.

Anledningen är enligt rederiet att antalet passagerare som reser på linjen ökat efter att de polska reserestriktionerna lättades i mitten av maj, och att bokningsläget förbättrats något inför sommaren. Samtidigt har rederiet infört ett flertal säkerhetsåtgärder ombord inklusive social distansering och därför kraftigt reducerat antalet passagerare per avgång.

Stena Vision kommer att fortsätta trafikera linjen tillsammans med systerfartyget Stena Spirit och det mer fraktfokuserade fartyget Stena Baltica tills vidare. Totalt har Stena Line 34 avgångar per vecka mellan Karlskrona och Gdynia.

Annons