Thun Venern döpt

Thun Venern vid Skeppsbron i Stockholm. Foto: Thun Tankers

Idag onsdag döptes Thun Venern vid en ceremoni på Skeppsbron i Stockholm. Att placera den moderna produkttankern mitt i Stockholm, nära politiker och beslutsfattare, är högst medvetet.

Thun Venern ingår i serien LNG-drivna produkttankers som rederierna Thun Tankers, Furetank och Älvtank gemensamt beställt i Kina. Alla med samma specifikationer, alla med svensk flagg och alla med gasdrift. Thun Venern levererades som fartyg nummer tre och togs i trafik i november förra året. Fartyget hanteras tekniskt och kommersiellt av Furetank Chartering via samarbetet i Gothia Tanker Alliance.

På onsdagen döptes Thun Venern av riksdagsledamot Anna-Caren Sätherberg som är fartygets gudmor.

– Det har varit en fantastiskt lyckad dag, säger Joakim Lund, CCO för Thun Tankers, till Sjömannen. Vi har haft många besökare ombord och vi har diskuterat möjligheterna för att förbättra för svensk sjöfart. Det finns ju en del kvar att göra.

Annons

Han vill ha bättre näringsvillkor för sjöfarten, skapa större överflyttning till sjö från väg och järnväg, och utveckla närsjöfart och inre vattenvägar.

– Att utnyttja sjöfartens potential är något vi vurmar starkt för inom Thun. Mer gods som går sjövägen leder till mer efterfrågan på personal inom sjöfarten. Det hänger ihop. Och detta är hela idén med att vi är här idag; anledningen till att vi tar hit Thun Venern och lägger dopet mitt i Stockholm så nära riksdag och regering, säger Joakim Lund.

Förra veckan visade Furetank och Älvtank upp sig på Donsö. Nu är det Thun Tankers tur att dra sitt strå till stacken, menar han. Och det verkar ha fungerat. Flera politiker och representanter från myndigheter har besökt fartyget under dagen.

– Det har skapats bra dialog ombord. Många har pratat om att promota oss som ligger i framkant när det gäller satsningar på klimatsmart sjöfart, säger han.

Thun Venern och övriga fartyg inom samarbetet Gothia Tanker Alliance går i trafik i Nordvästeuropa, främst med oljeprodukter och olika typer av biodrivmedel. Kunderna är bland annat stora oljebolag.

– Vi har flera olika kunder och det varierar vilken båt som kör för vilken kund. Tanken med samarbetet är helt enkelt att ha rätt båt på rätt plats vid rätt tillfälle. Det låter klyschigt men det är så vi jobbar, säger Joakim Lund.

Som exempel har Thun Venern just varit i Norrköping för Preem, på vägen till Stockholm.

– När vi ändå är i Östersjön kan vi ta en last från Baltikum för en annan kund. Vi försöker lägga pusslet. Allt för att minimera ballast-resorna och därmed minska miljöpåverkan, säger han.