Trafikstart för M/V Gute i Karlskrona

M/V Gute med skorstenen målad i Stenas färger. Foto: rederiet
Annons

Sedan i måndags trafikeras Stena Lines linje Karlskrona-Gdynia av M/V Gute. Fartyget, som är inhyrt på timecharter-kontrakt av Gotlandsbolaget, blir det fjärde fartyget på linjen.

Förra året ökade enligt rederiet antalet lastbilar på Stena Lines linje mellan Sverige och Polen kraftigt och tillväxten har fortsatt under de åtta första månaderna i år.

– Under de senaste åren har vi haft en mycket positiv volymutveckling och vi bedömer att den utvecklingen kommer att fortsätta. Vi är därför nöjda att kunna sätta in extra kapacitet eftersom det är en förutsättning för fortsatt tillväxt. Vår linje mellan Sverige och Polen är strategiskt viktig för Stena Lines verksamhet och en naturlig del av infrastrukturen som länkar ihop Skandinavien och Centraleuropa, säger Marek Kiersnowski, linjechef, i ett pressmeddelande från rederiet.

Annons

Gute kommer bara att ta frakt och fungera som ett komplement till linjens tre andra fartyg, Stena Vision, Stena Spirit och Stena Baltica. Med Gute i trafik blir det ytterligare åtta avgångar per vecka, totalt 44 avgångar i veckan.