Vd-byte i Östersjön

I vår får Destination Gotland ny vd när Marcus Risberg efterträder Christer Bruzelius. På bilden syns M/S Gotland. Foto: Olof Segerberg

Tallink Siljas vd Marcus Risberg efterträder Christer Bruzelius som vd för Destination Gotland. Ats Joorits blir ny vd för Tallink Silja.

– Vi är mycket glada att kunna välkomna Marcus Risberg som ny vd. Destination Gotland står inför en mycket spännande utveckling och en avgörande klimatomställning till fossilfri sjöfart, säger Håkan Johansson, styrelseordförande i Destination Gotland, i ett pressmeddelande.

Bolagets nuvarande vd Christer Bruzelius meddelande i september förra året att han går i pension i april 2021, efter att ha varit vd för Destination Gotland sedan 2012.

Marcus Risberg tillträder sin tjänst under andra halvan av mars.

Annons

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Gotland och lära känna alla medarbetare. Destination Gotland är ett otroligt fint företag med en samhällsviktig uppgift av stor betydelse, vilket inte minst blivit tydligt under det gångna året. Som ålänning så vet jag hur avgörande goda kommunikationer är för förutsättningarna att leva och verka på en ö som Gotland, säger Marcus Risberg i pressmeddelandet.

Ny vd för Tallink Silja AB, som är ett svenskt dotterbolag inom Tallink-gruppen, blir Ats Joorits. Han har tidigare varit vice vd.