Viking Line öppnar för arbetsresor

Amorella är ett av Viking Lines fyra fartyg som går i trafik för närvarande, och som från och med 14 maj välkomnar arbetsresande passagerare ombord. Foto: Timo Nieminen/Viking Line

Från och med 14 maj öppnar Viking Line för nödvändig passagerartrafik på fyra av sina fartyg. Detta sedan den finska regeringen i måndags meddelade att man successivt lättar på några av Finlands coronarelaterade reserestriktioner.

Fyra av Viking Lines sju fartyg är för tillfället i trafik mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Fartygen transporterar främst gods, men från och med 14 maj tillåts även nödvändiga resor enligt den finska gränsbevakningens definitioner. Nödvändiga resor innefattar bland annat arbetsresor. De nya begränsningarna gäller till och med 31 maj 2020.

– Vi är glada över att Finland nu väljer att delvis avveckla resebegränsningarna. Det är ytterst viktigt att upprätthålla livsviktiga samhällsfunktioner genom att tillåta nödvändig trafik mellan länderna. Vi ser fram emot att så småningom kunna återuppta vår normala trafik med förhoppning om att detta kan ske till sommaren. Vi har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter för att säkerställa att alla former av resande sker på ett tryggt och säkert sätt, säger Jan Hanses, vd för Viking Line, i ett pressmeddelande.

Fartygen som går i trafik är Viking Grace, Rosella, Gabriella och Amorella. Svenskflaggade Viking Cinderella är tillfälligt upplagd och fartygets trafik är helt inställd till och med den 15 juni 2020.

Annons