Visborg har nått Landskrona

Visborg när hon lämnade varvet i Guangzhou i Kina. Foto: Guangzhou Shipyard International

Visborg har anlänt till Sverige. Destination Gotlands nya färja ska utrustas och få nödvändigt underhåll på Oresund Drydocks i Landskrona. Samtidigt är det full fart i Visby för att förbereda färjans hemkomst.

Det kommer bli flera event i samband med att Visborg kommer till Gotland. Först ut är ”öppet fartyg” då allmänhet kan gå ombord och bekanta sig med fartyget. Även lokala representanter från näringslivet kommer medverka och arrangemanget Öppet forum kommer genomföras ombord på färjan.

Under våren kommer Visborg även att visas upp i Stockholm under ett liknande event. Där kommer tyngdvikten ligga på att visa upp såväl fartyg som Gotland som destination för besökare.

Datum och tider för de olika eventen kommer att släppas inom kort, uppger Destination Gotland. Det gäller även för premiärturen när Visborg gör sin första tur i trafik. Enligt Destination Gotland kommer samtliga stora fartyg, MS Visborg, MS Visby och MS Gotland,  att vara i drift samtidigt, varav två på den norra linjen mellan Visby och Nynäshamn.

Annons