Wallenius Marine vinnare i Transportföretagens gala

Wallenius Marine vann Hållbarhetspriset. Per Tunell, chief operating officer på Wallenius Marine tog emot priset på scen tillsammans med representanter från Wibax Logistics och Didrikssons Åkeri. Foto: Transportföretagen

Wallenius Marine tog hem föreningen Transportföretagens hållbarhetspris för 2018.

Det ger oss energi till vårt fortsatta hållbarhetsarbete. Prispengarna kommer vi att skänka till WWF:s arbete för hållbara hav, säger Per Tunell, chief operating officer på Wallenius Marine.

Priset delades ut igår kväll under Transportföretagens gala i Stockholm där Wallenius Marine var en av tre finalister tillsammans med Wibax Logistics och Widrikssons Åkeri.

Annons

”Wallenius Marine, har under stenhård global konkurrens och med en helhetssyn fokuserat på hållbarhetsfrågorna. Wallenius var det första rederiet i Sverige och bland de första i världen som miljöcertifierade sin verksamhet enligt den internationella standarden ISO 14001”, skriver juryn i sin motivering och fortsätter:

”Rederiet arbetar för minskad miljöpåverkan på en mängd områden, till exempel med fartygsdesign, drivmedel, digitala övervakningssystem för att optimera prestandan, ruttoptimering med mera. Wallenius har även gjort stora investeringar för att rena ballastvatten. Ytterligare en viktig aspekt är en hållbar personalpolitik med satsningar på kompetens och utbildning och med goda villkor och arbetsmiljö för de anställda.”

– Det är både överraskande och kul och vi är naturligtvis väldigt glada över att få ta emot Hållbarhetspriset 2018, säger Per Tunell, chief operating officer, Wallenius Marine och berättar att företaget ska skänka prispengarna på 50 000 kronor till Världsnaturfonden, WWF, och dess arbete för hållbara hav.

Mattias Dahl, vd för Transportföretagen berättar att det var hög nivå på årets nomineringar.

– Vi fick in många nomineringar till Hållbarhetspriset 2018 och konkurrensen var hård. Både vinnare och finalister visar att det transportsmarta är möjligt, med driv, engagemang och ekonomiska insatser leder de branschen mot en hållbar transportsektor, säger han.

Transportföretagens Hållbarhetspris syftar till att uppmärksamma och belöna personer och organisationer som arbetar för en mer hållbar transportsektor. Genom att lyfta fram en mångfald goda exempel på branschens arbete med ny teknik och innovationer kan fler inspireras till att fortsätta arbetet mot en hållbar transportsektor.

Transportföretagen är transportnäringens och säkerhetsbranschens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 10 300 medlemsföretag med cirka 211 000 anställda. SARF, Sjöfartens arbetsgivarförbund, är medlem av Transportföretagen.