Wisby Atlantic skiftar flagg

Igår skiftade Wisby Atlantic till svensk flagg. Flaggskiftet skedde i Australien. Foto: Wisby Tankers

Från och med igår står det Lidköping i aktern på tankfartyget Wisby Atlantic. Fartyget är det andra av Wisby Tankers 50 000-tonnare som flaggas in till Sverige.

Wisby Atlantic befinner sig för tillfället i Perth, Australien, och det var där flaggskiftet genomfördes.

– Det känns väldigt roligt, säger Peter Rubinstein, Fleet Manager på Wisby Tankers, till Sjömannen. Är man svensk vill man ju gärna ha nationell flagg på fartygen. Dessutom är det naturligtvis roligt för svensk sjöfart i allmänhet att fler fartyg flaggas in.

Fartyget är det andra i Wisby Tankers flotta som skiftar från Bahamasflagg till svensk. Det första, Wisby Pacific, flaggades in i mitten av december. Några skillnader sedan flaggbytet kan Peter Rubinstein inte peka på.

Annons

– Nej, vi har inte märkt några direkta driftsskillnader. Allt har fungerat väldigt bra med Transportstyrelsen både den här gången och vid flaggskiftet i december, säger han.

Nästa stopp för Wisby Atlantic blir Singapore.

– Sedan får vi se. Hon befraktas av Stena Bulk och vart hon ska är ingenting vi styr över. Men jag hoppas att hon kommer upp till Europa snart, så att alla får se att det nu står Lidköping i aktern, säger Peter Rubinstein.